português | español | français | català

logo

Database search

Database:
fons
Search:
EL CULLEROT []
References found:
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 2
go to page        


1 / 33
select
print

Bookmark and Share
Ranxets : la cuina a Torredembarra / Centre d'Estudis Sinibald de Mas. Secció d'Etnologia i Folklore



Valls : Cossetània, 2008
86 p. ; 24 cm (El Cullerot, 51) 
ISBN 84-97914215



Matèries: Receptes culinàries ; Costums alimentaris
Àmbit:Torredembarra
Cronologia:[2008]
Autors add.:Centre d'Estudis Sinibald de Mas. Secció d'Etnologia i Folklore
Localització: B. Mestra Maria Antònia (Torredembarra); B. Pública de Tarragona; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 33
select
print

Bookmark and Share
El Calçot i el seu entorn : actes del I Congrés de la Cuina del Calçot : Valls, 17 i 18 de novembre de 1998

Congrés de la Cuina del Calçot (1er : 1998 : Valls )


Valls : Cossetània, 1999
94 p. ; 24 cm (El Cullerot, 3) 
ISBN 84-89890285



Matèries: Actes de congressos ; Productes agraris ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris
Àmbit:Valls
Cronologia:1998
Localització: B. Pública Municipal de Salou; B. Central Xavier Amorós (Reus); B. Pública Comarcal (Mora d'Ebre); B. Comarcal Josep Conangla i Fontanilles (Montblanc); B. Ventura Gassol (Calafell); B. Mestre Josep Taverna (Alforja); B. Jaume Jardí i Gil (Vandellòs); B. Municipal (Cambrils); B. Municipal de Santa Coloma de Queralt; B. Artur Bladé i Desumvila (Flix); B. Municipal Marta Mata (Cunit); B. Carles Rahola (Girona); B. Pública de Vila-seca; B. Pública de Torreforta (Tarragona); B. Mestre Cabré (Tivissa); B. Mossèn Ramon Muntanyola (l'Espluga de Francolí); Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell); B. Josep Avinyó (Ginestar); B. Pública de Tarragona; B. Mossèn Tomàs Capdevila (Sarral); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); Biblioteca Popular de Valls; B. Popular (Ulldecona); B. Pública de Lleida; B. Joan Miró (Mont-roig del Camp)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 33
select
print

Bookmark and Share
Un gust, una cuina : la Morera de Montsant



Valls : Cossetània, 2013
140 p. : il. col. ; 24 cm (El Cullerot, 59) 
ISBN 9788490340493

La cuina morerenca, i és un orgull constatar-ho, és una cuina de casa, una cuina que en molts dels seus aspectes és d'horta, de corral o de recol·lecció. Naturalment, encara que les receptes d'aquest llibre no siguin sofisticades, tampoc no hi manquen aquells plats típics de les festes, els plats que podem qualificar "de diumenge" com són els arrossos i certs plats de carns i peix sec o caça, tan propis a la Morera de les diades assenyalades.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Morera de Montsant, la
Cronologia:[2013]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Tarragona; B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); B. Central Xavier Amorós (Reus); B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 33
select
print

Bookmark and Share
La Clotxa i la seua festa : cuina i patrimoni de les Terres de l'Ebre / M. Carme Queralt
Queralt i Tomàs, M. Carme


Valls : Cossetània, 2013
205 p. ; 23 cm (El Cullerot, 58) 
Referències bibliogràfiques. Índexs.
ISBN 9788490341056

La clotxa és una menja extraordinària; forma part de l'antiquíssima dieta mediterrània de la qual tots n'hem sentit parlar, perquè és beneficiosa per a la salut. La clotxa i les seues denominacions (canto de pa, clotxina, crostó, dinar.) són una herència popular que delimita una identitat culinària, un marc històric i territorial bàsic, les actuals comarques de l'Alt Maestrat, el Baix Camp, el Baix Cinca, el Baix Ebre, el Baix Maestrat, la Franja, el Matarranya, el Montsià, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. Les receptes de la clotxa, i altres, apareixen en el llibre a través de documents i textos literaris, però sobretot amb les pròpies paraules de la gent, que la fan part significativa de l'antiga cuina popular, però també de la cuina actual, a partir de les noves receptes sorgides dels restaurants, i de les festes i fires que protagonitza.



Matèries: Costums alimentaris ; Festes populars
Àmbit:Terres de l'Ebre ; Baix Camp ; Baix Ebre ; Franja, la ; Montsià ; Priorat ; Ribera d'Ebre ; Terra Alta
Cronologia:[2013]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 33
select
print

Bookmark and Share
La cuina de les àvies del Priorat / Agrupació per a la Restauració i el Turisme Rural al Priorat



Valls : Cossetània, 2013
112 p. : il. ; 24 cm (El Cullerot, 60) 
ISBN 978-84-9034-170-4

En aquest recull hi trobareu receptes que, a través de les fondes i els restaurants del Priorat han mantingut la tradició de la cuina de les àvies. En aquest recull hi trobareu de tot i més. Plats de cullera, olles i plats d'hivern; o plats més festius amb tall: botifarres, pilotes i vegetals de recol·lecció. També coques de recapte, amb arengades i rovellons. Menjars del tros: arròs a la cassola, de conill, de bacallà. I les postres i els dolços, dels quals el Priorat n'és una terra privilegiada. Les canyes, les coques, les llepolies fregides: orelletes, orellons amb mostillo i fruites de tardor.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Restaurants
Àmbit:Priorat
Cronologia:[2013]
Autors add.:Agrupació per a la Restauració i el Turisme Rural al Priorat


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 33
select
print

Bookmark and Share
La Cuinera catalana: regles útils, fàcils, segures i econòmiques per cuinar bé. Receptari anònim del segle XIX



Valls : Cossetània, 2009
160 p. ; 24 cm (El Cullerot, 52) 
ISBN 9788497914383

Els fascicles de La cuinera catalana van tenir un enorme èxit; tant que, des de l'edició del 1851, no han parat de reeditar-se en forma de llibre; un llibre que aplega més de cinc-centes receptes. Actualment, La cuinera catalana és un dels llibres imprescindibles si volem conèixer i, és clar, degustar allò que hom ha denominat la cuina catalana, una cuina històrica i identitària, que ha tingut una gran influència a Occident i que, encara avui, gaudeix arreu d'un gran prestigi. El llibre difon una cuina antiga, en molts aspectes encara medieval, però també moderna.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1851 - 1900]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 33
select
print

Bookmark and Share
La Cuina del Serrallo: 121 receptes del barri mariner de Tarragona / Carme Arjona Cabello
Arjona Cabello, Carme


3a ed.
Valls : Cossetània, 2008
128 p. ; 24 cm (El Cullerot, 2) 
ISBN 978-84-9791-342-3



Matèries: Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Barris ; Mariners
Àmbit:Tarragona
Cronologia:[2008]


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 33
select
print

Bookmark and Share
Postres de l'Arimany de Tarragona / Salvador Arimany de Tarragona
Arimany i Minguella, Salvador


Valls : Cossetània, 2008
144 p. ; 24 cm (El Cullerot, 49) 
ISBN 978-84-9791-335-5



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Pastissers
Àmbit:Tarragona
Cronologia:[2008]


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 33
select
print

Bookmark and Share
Fogons i tradicions: memòries culinàries de la Maria Teresa de Ca Pellisa / M. Teresa Font i Blanch
Font i Blanch, M. Teresa


Valls : Cossetània, 2007
160 p. ; 24 cm (El Cullerot, 43) 
ISBN 978-84-9791-248-8

L'autora va fer una recopilació d'algunes de les receptes culinàries més significatives, tant de les tradicionals com de les que anava coneixent per transmissió oral de persones conegudes. Altres les va anar incorporant a partir de diversos punts de difusió: revistes, llibres, mitjans de comunicació. Aquesta recopilació es va anar passant entre parents, amics i coneguts. En aquell moment, van tindre una gran acceptació, ja que es van difondre per diversos indrets de la Terra Alta. Algunes receptes es van publicar en la revista La Cabana de la Fatarella. A més, en la seua maduresa, la Maria Teresa va anar teixint aquesta relació de les tradicions del curs de l'any lligades amb l'alimentació, els fogons. Hi ha la cuina de la festa però també hi incorpora la del dia a dia, plena de la riquesa del saber fer de la gent de poble.



Matèries: Receptes culinàries ; Costums alimentaris
Àmbit:Terra Alta ; Fatarella, la
Cronologia:[2007]
Localització: Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); B. Centre de Lectura (La Fatarella); B. Mestre Cabré (Tivissa); B. Josep Avinyó (Ginestar); B. Dr. Mn. Joan Baptista Manyà (Gandesa); B. Artur Bladé i Desumvila (Flix); B. Popular (Ulldecona)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 33
select
print

Bookmark and Share
La Cuina de les Terres de l'Ebre: receptes tradicionals del Baix Ebre, del Montsià i de la Terra Alta / M. Carme Queralt Tomás
Queralt i Tomàs, M. Carme


3a ed.
Valls : Cossetània, 2006
144 p. ; 24 cm (El Cullerot, 5) 
ISBN 84-9791-143-1

Aquest llibre no vol ser només un receptari, sinó el reflex del fet que la cuina tradicional de les Terres de l'Ebre forma part de la identitat del territori. Perquè la cuina d'un territori és també la seva història; ens parla de la gent i de les seves formes de vida; fins i tot ens parla de la seva manera de viure i de celebrar la festa.



Matèries: Receptes culinàries ; Guies gastronòmiques ; Costums alimentaris
Àmbit:Terres de l'Ebre ; Baix Ebre ; Montsià ; Terra Alta
Cronologia:[0000 - 2006]
Localització: B. Dr. Mn. Joan Baptista Manyà (Gandesa); B. Mercè Lleixà (Roquetes); B. Cabra-Feixet (El Perelló); B. José Escudé Albesa (Santa Bàrbara); B. Centre de Lectura (La Fatarella); B. Delta de l'Ebre (Deltebre); B. Pública de Corbera d'Ebre; B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta); B. Trinitari Fabregat (Alcanar); B. Dr. Frias (l'Ametlla de Mar); B. Popular (Ulldecona); Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); B. Pere de Montcada (La Sènia); B. Just M. Casero (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 33
select
print

Bookmark and Share
Cuina volcànica: la cuina dels restaurants de la Garrotxa / a cura de Pep Nogué



Valls : Cossetània, 2007
160 p. ; 24 cm (El Cullerot, 47) 
ISBN 978-84-9791-305-8



Matèries: Restaurants ; Guies gastronòmiques ; Costums alimentaris
Àmbit:Garrotxa
Cronologia:[2007]
Autors add.:Nogué i Puigvert, Pep (Ed.)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 33
select
print

Bookmark and Share
Què no hem de deixar de tastar a Vilanova i la Geltrú / Ramon Francàs Martorell
Francàs Martorell, Ramon


Valls : Cossetània, 2006
155 p. : il col. ; 24 cm (El Cullerot, 38) 
ISBN 84-9791-090-7



Matèries: Costums alimentaris ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Cronologia:2006
Localització: B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Armand Cardona Torrandell (Vilanova i la Geltrú)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 33
select
print

Bookmark and Share
Cuina medieval catalana: història, dietètica i cuina / Eliana Thibaut i Comalada
Thibaut i Comalada, Eliana


Valls : Cossetània, 2006
382 p. ; 24 cm (El Cullerot, 40) 
ISBN 84-9791-216-0



Matèries: Costums alimentaris ; Edat mitjana ; Alimentació humana
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1201 - 1400]
Localització: B. L'Escorxador (Sant Celoni)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 33
select
print

Bookmark and Share
La Teca: la veritable cuina casolana de Catalunya / Ignasi Domènech
Domènech, Ignasi


Valls : Cossetània, 2005
264 p. ; 24 cm (El Cullerot, 35) 
ISBN 84-9791-087-7

La teca, una obra cabdal en la literatura gastronòmica catalana, aparegué l'any 1924 i, des d'aleshores, se n'han fet setze edicions. El seu autor, Ignasi Domènech, en la primera pàgina deixava ben clar l'objectiu del llibre: "Conté la manera d'organitzar tota classe d'àpats senzills o d'etiqueta, de calcular berenars, sopars, escudelles, cuinats, rostits, salses, llegums, aviram, plats freds, canelons, arrossos, ous fregits, carns, peixos, dolços, merengues, refrescos, còctels, gelats, melmelades, amanides, escalivades, i diverses maneres de fer els púdings i pastes, i molts consells de pràctica i utilitat per comportar-se elegantment a taula, etc.".



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1924]


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 33
select
print

Bookmark and Share
La Cuina més senzilla d'una dona del terròs / Josep Gironès Descarrega
Gironès i Descàrrega, Josep


Valls : Cossetània, 2005
128 p. ; 24 cm (El Cullerot, 36) 
ISBN 84-9791-121-0

Maria Descarrega Garcia va nàixer a la Fatarella, comarca de la Terra Alta, el 9 d'abril de 1931. Sons pares, Josep i Guadalupe, formaven una família pagesa coneguda especialment per la seva capacitat de treball. Entre altres activitats, Josep de Carinyo va desermar i posar en producció una finca en la qual destacava una gran extensió d'oliveres. L'inici de la guerra va malbaratar totes les previsions. Josep de Carinyo va ser assassinat en el decurs dels Fets de la Fatarella, mentre que Guadalupe moria posteriorment víctima de l'explosió d'una bomba. Òrfena de pare i mare, als onze anys, Maria va aferrar-se a la terra que sons pares li van deixar i va continuar amb la tradició familiar pagesa. Més endavant, va casar-se amb Andreu de cal Garrit, de professió paleta, i plegats van tenir quatre fills. Ni la feina de la casa, ni els quatre fills, ni l'empresa de construcció van ser obstacle suficient perquè deixés d'anar al camp. Enmig d'aquestes circumstàncies, és fàcil d'entendre que la seva cuina tingués una forta arrel camperola. Cuinava de forma pràctica, ajudada per tot allò de què disposava en el seu assortit rebost, a més dels productes que obtenia de l'hortet familiar i els animals que criava al corral. Va morir el dia 6 de febrer de 2003. A partir d'aleshores, el seu fill Josep va recopilar les seves receptes més casolanes.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Pageses ; Mestresses de casa
Matèries: Descarrega Garcia, Maria (1931-2003)
Àmbit:Fatarella, la ; Terra Alta
Cronologia:2005
Localització: Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); B. Delta de l'Ebre (Deltebre); B. Pública de Corbera d'Ebre; B. Pública de Tarragona; B. Lluís Barceló i Bou (Palamós); B. Municipal Pere Carner (Calonge); B. Centre de Lectura (La Fatarella); B. Pública Comarcal (Mora d'Ebre); B. Comarcal Josep Conangla i Fontanilles (Montblanc); B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta); B. Dr. Mn. Joan Baptista Manyà (Gandesa); B. Generau (Vielha); B. Popular (Ulldecona)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 33
select
print

Bookmark and Share
La Cuina de les terres gironines / Pep Nogué i Puigvert
Nogué i Puigvert, Pep


2a ed.
Valls : Cossetània, 2005
160 p. ; 23 cm (El Cullerot, 9) 
ISBN 84-9791-071-0

Aquest llibre vol ser en primera instància el mirall de la cuina tradicional i popular gironina, de la cuina casolana de les nostres mares, àvies, besàvies, de la gent que ha viscut en aquest territori d'anys ençà. Les receptes d'aquesta cuina tradicional es troben en la primera part del llibre. La segona part expressa el canvi generacional de la cultura gastronòmica del nostre país. s'hi recull la cuina d'autor, un fenomen que en els darrers anys ha fet evolucionar la cuina gironina. d'aquesta manera, hi trobem receptes dels més prestigiosos cuiners de les comarques gironines.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Girona, província
Cronologia:2005


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 33
select
print

Bookmark and Share
Coques i corassons i altres llepolies de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta / Anna Llop i Rams, Laura Mur i Cervelló
Llop i Rams, Anna


Valls : Cossetània, 2004
152 p. ; 23 cm (El Cullerot, 31) 
ISBN 84-9791-079-6

Aquest llibre és un recull de les receptes més dolces de les comarques de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. El principal objectiu de les autores ha estat fer un recull que pugui servir a qualsevol persona per elaborar aquestes pastes a la cuina de casa seua i contribuir al fet que aquesta riquesa no es perdi. Així, a través de les receptes i dels comentaris que les acompanyen, queda palès que la rebosteria és un aspecte important per entendre aquestes comarques i la seua manera de ser i de fer.



Matèries: Costums alimentaris ; Pastissers ; Receptes culinàries
Àmbit:Ribera d'Ebre ; Terra Alta
Cronologia:2004
Autors add.:Mur i Cervelló, Laura
Localització: B. Popular (Ulldecona); B. Central Xavier Amorós (Reus); B. Cabra-Feixet (El Perelló); B. Artur Bladé i Desumvila (Flix); B. Josep Avinyó (Ginestar); B. Pública de Lleida; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); B. Municipal de Santa Coloma de Queralt; B. Mestre Cabré (Tivissa); B. José Escudé Albesa (Santa Bàrbara); Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell); Biblioteca Popular de Valls; B. Trinitari Fabregat (Alcanar); B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta); B. Pública de Corbera d'Ebre; B. Municipal (Ascó); B. Mestre Josep Taverna (Alforja); B. Dr. Mn. Joan Baptista Manyà (Gandesa); B. Dr. Frias (l'Ametlla de Mar); B. Pública de Torreforta (Tarragona); B. Pública de Tarragona; B. Carles Rahola (Girona); B. Pública Comarcal (Mora d'Ebre); B. Joan Miró (Mont-roig del Camp); B. Mercè Lleixà (Roquetes); B. Antoni Gaudí (Riudoms); B. Centre de Lectura (La Fatarella); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); B. Mossèn Ramon Muntanyola (l'Espluga de Francolí); B. Delta de l'Ebre (Deltebre)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 33
select
print

Bookmark and Share
Plats i secrets de l'Àvia Remei / Remei Ribas Aguilera
Ribas i Aguilera, Remei


8a ed.
Valls : Cossetània, 2004
232 p. ; 23 cm (El Cullerot, 19) 
ISBN 84-96035-27-1



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2004]


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 33
select
print

Bookmark and Share
La Cuina de l'Àvia Remei / Remei Ribas Aguilera
Ribas i Aguilera, Remei


15 ed.
Valls : Cossetània, 2004
176 p. ; 23 cm (El Cullerot, 10) 
ISBN 84-95684-22-5



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2004]


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 33
select
print

Bookmark and Share
Dalícies. A taula amb Salvador Dalí / Jaume Fàbrega
Fàbrega i Colom, Jaume


Valls : Cossetània, 2004
360 p. ; 23 cm (El Cullerot, 28) 
ISBN 84-9791-001-X

En ocasió de l'Any Dalí, però amb la voluntat de no ser un producte de temporada, sorgeix un llibre que investiga en les arrels de la cuina surrealista, però d'una forma totalment assequible, partint de la cuina popular. Es tracta de plats que es poden fer i que són exquisits, basats en les combinacions més insòlites (mar i muntanya, mar i terra, dolç i salat, etc.) i, tanmateix, tradicionals. Són propis del país de Dalí (Costa Brava), però també d'altres indrets del món que ell coneixia. Jaume Fàbrega, en la doble condició de crític d'art i escriptor gastronòmic, nascut a la mateixa terra que Dalí, va tenir diversos contactes i converses amb el geni, que fructifiquen en aquest llibre únic i molt ben documentat.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Pintors ; Surrealisme
Matèries: Dalí i Domènech, Salvador (1904-1982)
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2004]


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 2
go to page        

Database  fons : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3